Tukli se lopatama, u sukobu učestvovale dvije trudnice

VELIKA KLADUŠA – Lopatama se udaralo, a sijevao je i nož u masovnoj tuči osmoro Kladušana, uključujući i dvije trudnice, pa je na kraju policija imala pune ruke posla, i slučaj je okvalifikovan kao pokušaj ubistva.

Svi su povrijeđeni, a ko je kriv i ko su žrtve istražioci tek pokušavaju da utvrde, što nije nimalo lak posao s obzirom na broj učesnika u obračunu.

Zasad je sve bazirano na pretpostavkama, po kojima je do sukoba došlo kada je jedan muškarac došao do kuće gdje mu, sa kćerkicom, živi bivša supruga, koja se preudala. Htio je, navodno, da odvede djevojčicu. Istraga je pokrenuta nakon što je njen svekar, pedesetsedmogodišnji vlasnik kuće Šehrizad G. (57) policajcima preksinoć oko 19 sati prijavio da su tri lica upala u njegovu kuću i nasrnula na njega i ostale ukućane. Učinili su to, navodno, pošto je njegova snaha Vesna T. (31) bila udata za jednog od napadača, a s kojim ima i trogodišnju djevojčicu, s tim što ga je napustila i udala se ponovo za sina vlasnika kuće. Bivši muž je, dakle, sa poznanicima došao po kćerku, a nakon što su upali u kuću došlo je do brutalne tuče, u kojoj su svi teže ili lakše povrijeđeni. Najgore je prošao tridesetčetvorogodišnji Esmir Š., koji je bio u grupi s ocem djevojčice. Esmir je uboden nožem, zbog čega je najvjerovatnije slučaj i etiketiran kao pokušaj ubistva. “Koliko je tuča bila brutalna govori i podatak da su se tukli lopatama te da je slomljena drška jedne lopate kojom je najvjerovatnije pretučena majka djevojče”, rekli su iz policije. Uz Vesnu T., koja je navodno ponovo trudna, u tuči je učestvovala i osamnaestogodišnja trudnica D.J.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom sukoba su u jednom momentu napadači uspjeli odvesti djevojčicu, te su pohitali do automobila kojim su se dovezli, ali se vozilo pokvarilo pa nisu mogli umaći, a ukućani su tada nasrnuli na njih. Iz policije ne spore da je cijeli ovaj incident jako konfuzan i zbunjujući, tako da su na teren i juče izašli krim-policajci kako bi na mjestu događaja, u naselju Nepeke, utvrdili sve ono što će im pomoći da cijeli slučaj izvedu na čistac.

Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Sukob-dvije-porodice-u-Velikoj-Kladusi-ucestvovale-dvije-trudnice/432572

Close Menu